• Čarovné pastelky

          • Začiatkom februára sme zdieľali príspevok, ktorý sa týkal výtvarnej sútaže "Čarovné pastelky".

            Ešte raz srdečne gratulujeme našim dvom dievčatám, a to Tamarke Szabóovej z triedy Slniečko a Linduške Turčanovej z triedy Lienka , ktorým ROS v Leviciach zaslal tento týždeň vecné dary a diplom za ich kreatívne práce.

            Ďakujeme, veľmi sa tomuto úspechu tešíme

            Február elején a ,, Čarovné pastelky” elnevezésű képzőművészeti versenyről megosztottunk egy bejegyzést. Mégegyszer szívből gratulálunk a két tehetséges lánynak, a Napocska és a -,Katica osztályból Szabó Tamarànak, és Turčan Lindának, akik a kreatív munkájukért gyönyörű oklevelet és ajándékot vehettek át.

          • Návšteva zo Základnej školy Janka Kráľa

          • Dňa 21.03.2024 našu matersķú školu navštívila štvrtácka trieda zo Základnej školy Zš Janka Kráľa . Žiaci mali pripravené pre naše deti na úvod krátke divadielko o zvieratkách v lese, ktoré bolo ako motivácia k hlavnej aktivite - separáčik. Deti si pomocou pani učiteľky zo základnej školy ozrejmili pojmy ako separovanie a prakticky si nacvičovali, ktoré odpadky kam patria. Nesmel chýbať Smejko a Tanculienka v podaní štvrtákov a záver nášho stretnutia uzavrela aktivita kde si deti vyrábali čelenky papiera. Ďakujeme za návštevu a aktivity pre naše deti.

          • Návšteva Základnej školy Zš Ladislava Balleka

          • Naša materská škola prijala pozvanie od Základnej školy Zš Ladislava Balleka na zábavné predpoludnie pripravené pre predškolákov dňa 19.03.2024. Budova základnej školy sa premenila na čarovnú ríšu. Naše deti navštevovali jednotlivé učebne, ktoré boli tematicky premenené na ríšu domácich zvierat, podmorský svet, džungľu a les. V každej triede boli pripravené aktivity pre naše deti, ktoré boli veľmi dobre premyslené a pre deti lákavé a veľmi sa im páčili. Na záver bolo pripravené prekvapenie v telocvični v podaní klaunov Lolo a Piškót, samozrejme nechýbali pukance a sladký džús na záver. Ďakujeme

          • "Veľkonočný stromček"

          • Aj tento rok sa naše deti zapojili do projektu "Veľkonočný stromček" a svojimi farebnými, krásne namaľovanými vajíčkami tak opäť prispeli k spoločnému vyzdobeniu stromčeka, ktorý sa nachádza pri Spojenej škole internátnej, vedľa Rímskokatolíckeho kostola v Šahách.

            Ďakujeme milé deti, ste veľmi šikovné

          • Návšteva Zš Janka Kráľa

          • S našimi predškolákmi sme si navštíli Zš Janka Kráľa, kde sme boli pozvaní na vystúpenie Šaša, ktoré bolo zábavné a deťom sa veľmi páčilo.

            Radosť mali taktiež z cukrovej vaty, na ktorej si všetci pochutnali. Ďakujeme za pozvanie a príjemne strávené dopoludnie

          • Rozvojový projekt „Čítame pre radosť”.

          • Rozvojový projekt „Čítame pre radosť”.

            Naša materská škola sa zapojila do projektu "Čítame pre radosť", ktorého cieľom bolo doplniť triedne knižnice v triedach materských škôl o knižné publikácie. Prostredníctvom nových kníh môžeme u detí rozvíjať predčitateľskú gramotnosť, budovať ich čitateľské sebavedomie, viesť ich k pozitívnemu vzťahu k literatúre a zároveň nadviazať na zameranie našej materskej školy "V krajine hier a rozprávok".

            Triedne knižnice sa nám podarilo obohatiť o 95 krásnych publikácií v hodnote 750 eur.

            Novým knižným titulom sa veľmi tešíme a dúfame, že radosť prinesú aj našim deťom.

            Fejlesztési projekt ,,Örömmel olvasunk”.

            Óvodánk részt vett az ,,Örömmel olvasunk” elnevezésű projektben, melynek célja, hogy az óvodai tantermekben található könyvgyűjteményeket könyvkiadványokkal egészítsük ki. Az új könyveken keresztül motiváljuk a gyermekeket arra, hogy a jövőben az olvasás közkedvelt tevékenységükké váljon. A tantermekben található könyvgyűjteményeket 95 kiadvánnyal sikerült gazdagítanunk 750 euró értékben. Nagy örömmel várjuk az új könyveket, és reméljük, hogy ezzel boldogabbá tesszük a gyermekek mindennapjait az óvodai életben.

          • Mini atletická olympiáda

          • Na ZŠ Ladislava Balleka konala Mini atletická olympiáda. 9 detí z našej materskej školy, ktoré sa tejto akcie zúčastnili, zažili zaujímavé dopoludnie plné súťaženia v rôznych športových disciplínach. Všetky deti boli veľmi šikovné, sme na nich hrdé
            Zároveň by sme sa touto cestou chceli veľmi pekne poďakovať vedeniu ZŠ za pozvanie.

            A Ladislav Ballek iskolában a Mini Atlétikai Olimpia megrendezésére került sor, amin 9 gyermek vett részt az óvodánkból. A gyerekek egy tartalmas délelőttön vehettek részt. Mindenki nagyon ügyesen teljesített, köszönjük szépen a meghívást, büszkék vagyunk rátok!

          • Výtvarný sútaž "Čarovné pastelky"

          • Tak ako minulý rok, tak i tento školský rok sa deti z našej materskej školy zapojili do výtvarnej sútaže "Čarovné pastelky", ktorú každoročne organizuje ROS v Leviciach. Máme veľkú radosť, že dve z našich detí boli ocenené, a to Tamara Szabóová z triedy Slniečko za prácu pod názvom "Ježko" a Linda Turčanová z triedy Lienka za prácu pod názvom "Tenis v prírode". Srdečne gratulujeme a veľmi pekne ďakujeme aj ostatným deťom, ktoré sa do sútaže zapojili a želáme im veľa úspechov, tvorivosti a kreativity aj naďalej.

            Mint ahogy a múlt évben, óvodánk gyermekei idén is képviselték az óvodánkat a ,,Čarovné pastelky” elnevezésű rajzversenyen. Nagy örömünkre szolgál, hogy az óvodánkból két gyermek is díjban részesült. Tamara Szabóová a Napocska osztályból és Linda Turčanová a Katica osztályból. Szívből gratulálunk a díjazottaknak az elért eredményekhez és ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a többi gyereknek is, akik részt vettek a versenyen. További sok sikert kívánunk!

          • OZ V Krajine hier a rozprávok

          • Potrebné tlačivá Vám poskytnú triedne pani učiteľky. Ďakujeme pekne za Vašu ochotu pomôcť získať finančné prostriedky pre našu materskú školu.

            A szükséges nyomtatványt az osztályfőnök biztosítja. Nagyon szépen köszönjük, hogy hajlandóak segíteni, és hozzájárulnak óvodánk anyagi támogatásához.

          • Mikuláš

          • Včera našu materskú školu navštívil ujo Mikuláš. Deti si pre neho v každej triede pripravili milý program za čo ich ujo Mikuláš odmenil balíčkami ktoré boli plné prekvapení.

            Tegnap meglátogatta óvodánkat a Mikulás. Minden osztály készült énekekkel, és versekkel, amivel köszöntöttük a Mikulást, aki ennek fényében megjutalmazta a gyermekeket egy meglepetéssel teli csomaggal.

          • Športová olympiáda detí a seniorov

          • Dňa 23.11.2023 sa deti z našej materskej školy zúčastnili športovej Olympiáde so seniormi pod záštitou OK Alojza Szokolyiho a Strednej odbornej školy v Šahách. Súťažiaci zdatne zdolávali prekážkové dráhy spolu so seniormi. Deti získali krásne II. miesto a s láskou obdarovali svojich starších kamarátov drobným darčekom.

             

            2023.11.23-án óvodánk gyermekei a Szokolyi Alajos Olimpiai Klub és a Müszaki és Szolgáltatóipari Szakközépiskola által meghirdetett gyermek és nyugdíjas olimpián vettek részt. A versenyzők ügyesen meghódították az akadálypályákat az idősebbekkel együtt. A mi óvodánk gyermekei nagyon szép második helyezést értek el. Az eredményhirdetés után pedig, egy kis meglepetéssel ajándékozták meg idősebb barátaikat.