• Námestie v pohybe 22.06.2022

          • Dňa 22.06.2022 sa deti z našej materskej školy zúčastnili športovej akcie Námestie v pohybe. Pre deti usporiadatelia akcie pripravili mnoho zaujímavých športových aktivít, ktoré si mohli vyskúšať. Ďakujeme za pozvanie, cítili sme sa veľmi dobre a máme kopec nových zážitkov.

          • Lesná škôlka

          • Dňa 10.6. 2022 - v piatok k nám do materskej školy zavítali pani lektorky z Lesnej škôlky v Leviciach.

            Porozprávali nám o lesných zvieratách, ale taktiež nám ukázali parohy, rohy, kožu a srsť niektorých lesných zvierat, ktoré deti mali možnosť si prezrieť, skúmať a chytiť.

            Pre naše deti si pripravili rôzne zaujímavé úlohy a aktivity:

            - hľadanie, poznávanie a pečiatkovanie stôp lesných zvierat

            - poznávanie zvukov lesných zvierat

            - uhádni, aké lesné zvieratko si

            - skáčem ako…?

            - hra na vtáčikov - chytanie a odnesenie červíkov do hniezda pomocou štipca

            - skladanie puzzle lesných zvierat

            Na záver každé dieťa od pani lektoriek dostalo pamätný list a darčeky v podobe odznaku a sladkosti. Deti boli z aktivít nadšené, veľa nového sa dozvedeli, naučili a mali z tohto dňa veľkú radosť.

            Ešte raz veľmi pekne ĎAKUJEME

          • Zelená škola - Základná škola Ladislava Balleka

          • Dňa 13.júna sa deti Slniečkovej triedy s pani učiteľkami zúčastnili slávnostného ukončenia aktivít z projektu Zelená škola v Základnej škole Ladislava Balleka.

            Cieľom projektu bolo vybudovanie ekoučebne pre deti. Naše detičky mali možnosť vidieť vyvýšené záhony, včeliu pastvinu, bylinkovú špirálu, hmatový chodník, hmyzie hotely a jedlý plot. Naši hostitelia nezabudli na chutné občerstvenie a pitný režim pre naše deti. Pri odchode domov bolo každé detské srdiečko spokojné, odniesli si pekné zážitky a malú pozornosť na pamiatku. Ďakujeme.