• Hýbme sa Šahy

          • MESTO ŠAHY – IPOLYSÁG VÁROS

            Olympijský klub Alojza Szokolyiho – Szokolyi Alajos Olimpiai Klub 

            11. jún 2022

             

            Miesto konania: štart/cieľ - areál pri MŠ, Hviezdoslavova 30 – trasa (ul. Hviezdoslavova, Ľ. Štúra, Mládežnícka, K. Mikszátha, Gy. Szondyho, J. Thúroczyho, E.B. Lukáča, J. Rotaridesa, F. Fegyvernekiho, Hviezdoslavova, Kpt. Nálepku, Hviezdoslavova 30)

            Organizátor:Mesto Šahy, Oddelenie školstva, mládeže a športu-Školský úrad, Hlavné námestie 1, 936 01 Šahy, 421 905 340 287, e-mail: skolsky.urad@sahy.skOlympijský klub Alojza Szokolyiho, Hlavné námestie 1, 936 01 Šahy, olympic@sahy.skKontakt: PaedDr. Angelika Révész 421 905 340 287, Ladislav Gáspár 421 905 257 734 

            Popis pretekov:Vybrané kilometre je možné absolvovať behom, joggingom, chôdzou a spôsobom nordic walkingu.

              - 2,5 km bežecké preteky -  1 okruh  - 5,0 km bežecké preteky -  2 okruhy  - 7,5 km bežecké preteky -  3 okruhy

            Sprievodné podujatie - pre deti do 10 rokov budú  bežecké preteky pri Materskej škole na ul. Hviezdoslavova 30, 32 (asfaltová cesta) – povinná registráciaČasový harmonogram:08:30 - 9:45 hod. - Prezentácia pretekárov a preberanie štartového čísla s chipom

            Štart hlavných pretekov10:00 hod. – 7,5 km bežecké preteky - 3 okruhy po 2,5 km10:05 hod. -  5 km bežecké preteky - 2 okruhy po 2,5 km10:10 hod. – 2,5 km bežecké preteky - 1 okruh 2,5 km

            Cca. od 11:30 hod. -  vyhodnotenie výsledkov

            10.00-11.30 Bežecké preteky pre deti do 10 rokov

            Časový limit:bežecké preteky 2:00 hod. od štartu 

            Vek pretekárov: bez limitu, s podmienkami: bežci do 13 rokov sa môžu zúčastniť iba v doprovode účastníka staršieho ako 18 rokov, ktorý sa taktiež musí na túto disciplínu riadne zaregistrovať.Pre zaradenie do vekovej kategórie je rozhodujúci vek dosiahnutý v tomto roku bez ohľadu na deň a mesiac narodenia.

            Cena štartovného:6€/osoba - bežci od 13 do 59 rokov pri online registrácii cez VysledkovyServis.sk2€/osoba - bežci do 12 a bežci nad 60 rokov pri online registrácii cez VysledkovyServis.skV deň pretekov na mieste:8€/osoba - bežci od 13 do 59 rokov4€/osoba - bežci do 12 a bežci nad 60 rokov 

            Deťom, účastníkom detských bežeckých pretekov do 10 rokov je registrácia povinná!!Cena štartovného: 0€

            Štartovný balíček obsahuje:·         štartovné číslo s čipom časomiery·         účastnícka medaila (účastníkom sa udeľuje v cieli po absolvovaní trate v stanovenom časovom limite)·         online diplom·         občerstvenie

            Ceny pre víťazov:Najrýchlejší bežec Žena/Muž v každej kategórii1-3. miesto v každej kategórii

            Prihlasovanie:Online prihlasovanie bude ukončené 9.6.2022 o 23:55 h.  alebo pri dosiahnutí max. limitu 200 účastníkov. Po tomto dátume, ak nebude naplnený  účastnícky limit sa bude dať prihlásiť aj na mieste v deň konania pretekov. Prihláseným sa účastník stáva až po uhradení štartovného.  

            Úhrada štartovného:Štartovné môžete uhradiť iba kartou alebo prevodom.

            Meranie časov a výsledky:Elektronickú časomieru zabezpečuje firma SunBell s.r.o. - VysledkovyServis.sk. Výsledky budú priebežne zverejňované na stránke VysledkovyServis.sk a následne na webovom sídle a FB stránke Mesta Šahy.

            Štartovné číslo:Štartovné čísla budú pripravené na vyzdvihnutie v priestoroch MŠ s VJM-Óvoda, Hviezdoslavova 32, Šahy  od 9:00 h do 9.45 v deň pretekov. Každý pretekár je povinný mať pripevnené štartovné číslo na vonkajšej vrstve oblečenia, tak aby bolo viditeľné a nesmie byť prekryté. Bez štartového čísla sa môže stať, že Váš čas nebude zaznamenaný.Pretekár, ktorý bude štartovať so štartovým číslom prideleným v štartovej listine inému pretekárovi bude diskvalifikovaný.

            Presun štartovného čísla na inú osobu:V prípade, ak sa nemôžete zúčastniť a chcete prepísať vaše štartové číslo na iného účastníka, môžete tak urobiť kým je registrácia otvorená. Vyberte položku "Zmena prihlášky" a uveďte všetky údaje o novom účastníkovi. Zmenu však musí urobiť osoba, ktorá bola pôvodne prihlásená. Štartový balík už preberá nový účastník.Štartovné číslo je možné presunúť na inú osobu za manipulačný poplatok 4€. Presúvať štartovné na ďalší rok nie je možné. Zaplatené štartovné sa nevracia. 

            Poistenie:Všetci účastníci sú povinní zabezpečiť si individuálne zdravotné poistenie. Organizátor nepreberá zodpovednosť za škody na majetku alebo na zdraví súvisiace s cestou, pobytom a s účasťou pretekárov na podujatí. Každý účastník štartuje na vlastnú zodpovednosť.

            Šatne a úschovňa:Možnosť prezlečenia, WC bude v MŠ s VJM-Óvoda, Hviezdoslavova 32. Za stratu cennosti organizátor nezodpovedá.

            Opatrenia COVID-19:V prípade, že aktuálna situácia spojená so šírením ochorenia COVID-19 si bude vyžadovať zavedenie opatrení v súlade s aktuálnymi nariadeniami Hlavného hygienika SR a Úradu verejného zdravotníctva SR, účasť pretekárov na podujatí môže byť upravená na základe rozhodnutia organizátora, resp. na stanovených epidemiologických a hygienických pravidlách pre organizovanie hromadných športových podujatí.

            Vis major:Organizátor si vyhradzuje v závislosti od okolností právo upraviť a bližšie špecifikovať niektoré údaje uvedené v týchto propozíciách, resp. organizačných pokynoch. Preteky sa konajú za každého počasia. V prípade extrémne nepriaznivého počasia si organizátor vyhradzuje právo na zmenu, prípadne zrušenie súťaže. V takomto prípade nemá bežec/bežkyňa nárok na vrátenie štartovného poplatku, resp. jeho časti, nakoľko organizátorovi už vznikli náklady na prípravu podujatia v čase pred samotným momentom prerušenia/zrušenia podujatia. Organizátor však môže po zvážení všetkých okolností rozhodnúť o organizácii pretekov virtuálne.

          • Výtvarná súťaž

          • Vo výtvarnej súťaži “Zdravie a pohyb v mojom živote” - “Az egészség és mozgás az életemben” uspeli a získali ocenenie za krásne práce naše deti z triedy Jabloňka (Almafácska csoport) a z triedy Lienok.

            1. miesto: Csala Dorina (trieda Jabloňka)

            2.miesto: Molnár Jázmin (trieda Jabloňka)

            Cena poroty: Adamec Adam (trieda Lienok)

            Tešíme sa a všetkým deťom srdečne gratulujeme k úspechu

          • Nové hojdačky na školskom dvore :-)

          • Školský dvor našej materskej školy sa stal opäť o čosi atraktívnejším a zaujímavejším pre naše deti. K pôvodným záhradným hračkám a detskému záhradnému náradiu nám v tieto dni pribudla 1 váhová a 2 pružinové hojdačky. Máme veľkú radosť z toho, že naše Slniečka Lienky a Jabĺčka môžu radostne tráviť čas na našom školskom dvore

          • Múdre hranie II.

          • Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR (ďalej len „ministerstvo“) sa rozhodlo z ušetrených finančných prostriedkov podporiť časť materských škôl, ktoré neboli úspešné v projekte „Múdre hranie“ vo februári 2021.

            Naša materská škola sa zapojila do projektu a podarilo sa nám získať 1000e na zakúpenie detských publikácií. Nakúpili sme 126 nových knižných titulov do našej školskej knižnice. Naše detičky budú mať obrovskú radosť .

          • Veľkonočné kraslice

          • Naša materská škola sa zapojila do projektu Spojenej školy internátnej v Šahách. Pani učiteľky s deťmi vytvárali tieto nádherné papierové vajíčka, ktoré budú zavesené ako dekorácia na strom. 

          • Čokoládový perník

          • Lienková trieda 

            Téma tohto týždňa je "Potraviny a stravovanie" a práve preto sme sa rozhodli, že budeme s našimi Lienkami piecť perník.Deti mali z tejto aktivity veľkú radosť, každý usilovne pracoval a pomáhal.Po upečení korpusu sme ho potreli ríbezľovým džemom a poliali čokoládou. Samozrejme sme nezabudli ani na estetické stolovanie.Na záver sme sa v triede spoločne pohostili.Prikladáme aj fotografiu receptu, ktorý sme zhotovili z obrázkov potravín a na základe ktorého sme s deťmi postupovali. Ak chcete, môžete vyskúšať tento výborný recept.

            Dobrú chuť

             

             

             

             

             

          • Školský semafor platný od 28.02.2022

          • Školský semafor platný od 28.02.2022

            Ministerstvo školstva za účelom udržať bezpečné prostredie v školách a školský zariadeniach zostavilo manuál ŠKOLSKÝ SEMAFOR v školskom roku 2021/2022, ktorý stanovuje základné prevádzkové podmienky škôl a školských zariadení, vrátane špecifík dodržiavania protiepidemických opatrení a odporúčaní počas pandémie ochorenia COVID-19.

            Viac na : https://www.minedu.sk/skolsky-semafor/

          • Karneval v našej materskej škole

          • Karneval 

            Obava z nadmernej chorobnosti detí v tomto období sa vo februárových dňoch rozplynula v okamihu, ako do tried maličkými krôčikmi pricupitali prekrásne masky. So začiatkom o 09.00 hod. zahájili fašiangovú zábavu samotné masky a pani učiteľky. Po úvodnom predstavovaní sa nasledovala tanečná zábava a súťaže. Samozrejme nesmel chýbať metlový, či stoličkový tanec. Hostinu v podobe chutného občerstvenia - ovocných tanierov pripravil personál školskej kuchyne. Nepochybne zablyslo nejedno detské očko pri pohľade na pripravené prekvapenie, ktoré sa ušlo pre každého jedného. Toľko prekrásnych karnevalových masiek ešte celý deň rozprávalo o svojich zážitkoch z Karnevalu.

          • NOVÝ ŠKOLSKÝ SEMAFOR

          • Nový školský semafór platný od 04.02.2022

            Manuál je aktualizovaný k 04.02. 2022 z dôvodu vydania novej vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky č. 7/2022, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k izolácií osôb pozitívnych na ochorenie COVID-19 a karanténe osôb, ktoré prišli do úzkeho kontaktu s osobou pozitívnou na ochorenie COVID-1.

            Dostupný: https://www.minedu.sk/data/att/21980.pdf

          • Návrat do škôl 10.1.2022

          • Návrat do škôl 10.1.2022

             

            ZÁKLADNÉ INFORMÁCIE K NÁVRATU DO ŠKÔL

            Na základe zlepšujúcej sa pandemickej situácie postupujeme podľa avizovaných informácií a do škôl sa žiaci vrátia v termíne 10. januára 2022.

            Pre školy to znamená, že sa budú riadiť manuálom Školský semafor. Nájdete ho tu https://www.minedu.sk/skolsky-semafor/.

            Rovnako ako v predchádzajúcom období sa školy plošne zatvárať nebudú. V prípade pozitivity žiaka môže príslušnú triedu uzatvoriť riaditeľ. Rozhodnutie o zatvorení celej školy v prípade nepriaznivej situácie však môže spraviť len regionálny hygienik, napríklad pokiaľ je na škole značná časť tried v karanténe či vysoký počet nakazených osôb.

            Výnimku z karantény majú v zmysle vyhlášok Úradu verejného zdravotníctva plne očkované a prekonané osoby. To platí aj pre žiakov škôl, ktorí sa budú môcť po očkovaní alebo prekonaní aj naďalej prezenčne vzdelávať.

            Na školách budú zároveň podľa vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva povinné rúška. Prekrytie horných dýchacích ciest nie je povinné pre deti v materskej škole, osoby so závažnými poruchami autistického spektra, ťažkým mentálnym alebo sluchovým postihnutím, pedagogických zamestnancov a odborných zamestnancov pri vzdelávaní takýchto žiakov. Celú vyhlášku si viete pozrieť tu https://www.minv.sk/.../vestnik_vlady_sr.../vyhlaska_262.pdf .

          • Výtvarná súťaž "Pomoc hasičov pri pandemií"

          • Vo výtvarnej súťaži "Pomoc hasičov pri pandémií" boli odmenení pánom Ing. Miroslavom Rapčanom riaditeľom Hasičského a záchranného zboru v okrese Levice za tieto krásne práce naši žiaci Adamko Adamec (na fotografii) a Dominik Lipták (momentálne nepritomný v mš).

            Srdečne gratulujeme :)

             

          • ŠKOLSKÝ SEMAFOR 26.11.2021

          • V nadväznosti na zhoršujúcu sa epidemiologickú situáciu súvisiacu s ochorením COVID-19 na Slovensku a zmenami opatrení nám dovoľte Vás informovať, že prevádzkové podmienky škôl a školských zariadení vrátane špecifík dodržiavania protipandemických opatrení v školskom prostredí, sa zatiaľ nemenia. Školy, školské zariadenia a ich prevádzka sa teda naďalej riadia manuálom ŠKOLSKÝ SEMAFOR, ktorý bol aktualizovaný dňa 26. 11. 2021 na webovej stránke ministerstva školstva: https://www.minedu.sk/skolsky-semafor/.

          • Kompletné vybavenie IKT technikou

          • Začlenenie interaktívnej tabule v každodennom výchovno – vzdelávacom procese aplikujeme takmer denne v našej materskej škole. Hlavným prínosom využitia tejto techniky je všestrannosť, vieme premietať obrázky, spustiť hudbu, pomocou interaktívneho pera písať, skladať pexeso, vyfarbovať tvary a mnoho iných zaujímavých edukačných aktivít pre deti. Prostredníctvom tejto techniky utvárame u detí základy digitálnej gramotnosti a rozvíjame informačné kompetencie.

            Môžeme si dovoliť tvrdiť, že každá jedna trieda v našej materskej škole disponuje interaktívnou tabuľou s dataprojektorom, stolovým počítačom, alebo notebookom a tlačiarňou. Tešíme sa, že  sa nám poradilo kompletne vybaviť každú triedu potrebným IKT zariadením. Ďakujeme MŠVVaŠ SR a mestu Šahy za toto vybavenie.

             

          • „Múdre hranie 2“ - rozvojový projekt pre materské školy - vyhodnotenie

          • Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR (ďalej len „ministerstvo“) sa rozhodlo z ušetrených finančných prostriedkov podporiť časť materských škôl, ktoré neboli úspešné v projekte „Múdre hranie“ vo februári 2021.  

            Naša materská škola sa zapojila do výzvy aj v prvom kole podávania žiadostí, žiaľ neúspešne, ale nakoniec sa nám to podarilo. Dostaneme 1000e na nákup detskej literatúry a didaktických pomôcok. Veľmi sa tešíme.

          • Školský rok 2021/2022 - informácie k nástupu detí

          • MILÍ RODIČIA!

            Prevádzka našej materskej školy sa začína

            dňa 2.9.2021 vo štvrtok o 6:30 hod.

            Čo je potrebné priniesť pre Vaše dieťa:

            - pyžamo

            - papuče

            - náhradné spodné prádlo

            - hrebeň pre dievčatá

            - 1 rúško zabalené v čistom igelitovom sáčku

            Pokiaľ by ste mali záujem priniesť skôr niektoré veci do našej materskej školy, resp. sa chcete poradiť, či informovať ohľadom nástupu Vášho dieťaťa do zariadenia, môžete tak urobiť v dňoch 30.8. - 31.8. v čase od 8:00 - 13:00 hod.

            Ďakujeme, tešíme sa na Vás a Vaše deti

            S pozdravom Kolektív materskej školy

            _________________________________

            KEDVES SZÜLŐK! 

            Értesítjük önöket hogy a 2021/2022-es iskolai év szeptember 2.-án, csütörtökön kezdődik, 6:30 órai kezdettel. 

            Kérünk hozni:

            - pizsamát

            - papucsot

            - váltóruhát

            - fésűt

            - 1 szájmaszkot becsomagolva igelit      zacskóba

            Ha előbb szeretnének behozni néhány dolgot, ezt megtehetik augusztus 30.-31.-én 8:00-tol 13:00 óráig. 

            Köszönjük. Szeretettel várjuk önöket és gyermekeiket.