• Návšteva zo Základnej školy Janka Kráľa

          • Dňa 21.03.2024 našu matersķú školu navštívila štvrtácka trieda zo Základnej školy Zš Janka Kráľa . Žiaci mali pripravené pre naše deti na úvod krátke divadielko o zvieratkách v lese, ktoré bolo ako motivácia k hlavnej aktivite - separáčik. Deti si pomocou pani učiteľky zo základnej školy ozrejmili pojmy ako separovanie a prakticky si nacvičovali, ktoré odpadky kam patria. Nesmel chýbať Smejko a Tanculienka v podaní štvrtákov a záver nášho stretnutia uzavrela aktivita kde si deti vyrábali čelenky papiera. Ďakujeme za návštevu a aktivity pre naše deti.

          • Návšteva Základnej školy Zš Ladislava Balleka

          • Naša materská škola prijala pozvanie od Základnej školy Zš Ladislava Balleka na zábavné predpoludnie pripravené pre predškolákov dňa 19.03.2024. Budova základnej školy sa premenila na čarovnú ríšu. Naše deti navštevovali jednotlivé učebne, ktoré boli tematicky premenené na ríšu domácich zvierat, podmorský svet, džungľu a les. V každej triede boli pripravené aktivity pre naše deti, ktoré boli veľmi dobre premyslené a pre deti lákavé a veľmi sa im páčili. Na záver bolo pripravené prekvapenie v telocvični v podaní klaunov Lolo a Piškót, samozrejme nechýbali pukance a sladký džús na záver. Ďakujeme

          • "Veľkonočný stromček"

          • Aj tento rok sa naše deti zapojili do projektu "Veľkonočný stromček" a svojimi farebnými, krásne namaľovanými vajíčkami tak opäť prispeli k spoločnému vyzdobeniu stromčeka, ktorý sa nachádza pri Spojenej škole internátnej, vedľa Rímskokatolíckeho kostola v Šahách.

            Ďakujeme milé deti, ste veľmi šikovné

          • Návšteva Zš Janka Kráľa

          • S našimi predškolákmi sme si navštíli Zš Janka Kráľa, kde sme boli pozvaní na vystúpenie Šaša, ktoré bolo zábavné a deťom sa veľmi páčilo.

            Radosť mali taktiež z cukrovej vaty, na ktorej si všetci pochutnali. Ďakujeme za pozvanie a príjemne strávené dopoludnie

          • Rozvojový projekt „Čítame pre radosť”.

          • Rozvojový projekt „Čítame pre radosť”.

            Naša materská škola sa zapojila do projektu "Čítame pre radosť", ktorého cieľom bolo doplniť triedne knižnice v triedach materských škôl o knižné publikácie. Prostredníctvom nových kníh môžeme u detí rozvíjať predčitateľskú gramotnosť, budovať ich čitateľské sebavedomie, viesť ich k pozitívnemu vzťahu k literatúre a zároveň nadviazať na zameranie našej materskej školy "V krajine hier a rozprávok".

            Triedne knižnice sa nám podarilo obohatiť o 95 krásnych publikácií v hodnote 750 eur.

            Novým knižným titulom sa veľmi tešíme a dúfame, že radosť prinesú aj našim deťom.

            Fejlesztési projekt ,,Örömmel olvasunk”.

            Óvodánk részt vett az ,,Örömmel olvasunk” elnevezésű projektben, melynek célja, hogy az óvodai tantermekben található könyvgyűjteményeket könyvkiadványokkal egészítsük ki. Az új könyveken keresztül motiváljuk a gyermekeket arra, hogy a jövőben az olvasás közkedvelt tevékenységükké váljon. A tantermekben található könyvgyűjteményeket 95 kiadvánnyal sikerült gazdagítanunk 750 euró értékben. Nagy örömmel várjuk az új könyveket, és reméljük, hogy ezzel boldogabbá tesszük a gyermekek mindennapjait az óvodai életben.