• Olympijský deň v našej MŠ

          • Dnes sa na našom školskom dvore uskutočnil Olympijský deň.

            Deti z triedy Slniečok, Lienok a z triedy Jabloňka boli rozdelené do kategórií podľa pohlavia a veku. Celé doobedie športovali, súťažili o medailea rôzne vecné ceny v 3 disciplínach:

            - Hod pieskovým vrecúškom

            - Skok do diaľky z miesta

            - Beh

            Z dnešného dňa plného pohybu, športu a súťaží mali všetky deti veľkú radosť.

          • Hýbme sa Šahy

          • MESTO ŠAHY – IPOLYSÁG VÁROS

            Olympijský klub Alojza Szokolyiho – Szokolyi Alajos Olimpiai Klub 

            11. jún 2022

             

            Miesto konania: štart/cieľ - areál pri MŠ, Hviezdoslavova 30 – trasa (ul. Hviezdoslavova, Ľ. Štúra, Mládežnícka, K. Mikszátha, Gy. Szondyho, J. Thúroczyho, E.B. Lukáča, J. Rotaridesa, F. Fegyvernekiho, Hviezdoslavova, Kpt. Nálepku, Hviezdoslavova 30)

            Organizátor:Mesto Šahy, Oddelenie školstva, mládeže a športu-Školský úrad, Hlavné námestie 1, 936 01 Šahy, 421 905 340 287, e-mail: skolsky.urad@sahy.skOlympijský klub Alojza Szokolyiho, Hlavné námestie 1, 936 01 Šahy, olympic@sahy.skKontakt: PaedDr. Angelika Révész 421 905 340 287, Ladislav Gáspár 421 905 257 734 

            Popis pretekov:Vybrané kilometre je možné absolvovať behom, joggingom, chôdzou a spôsobom nordic walkingu.

              - 2,5 km bežecké preteky -  1 okruh  - 5,0 km bežecké preteky -  2 okruhy  - 7,5 km bežecké preteky -  3 okruhy

            Sprievodné podujatie - pre deti do 10 rokov budú  bežecké preteky pri Materskej škole na ul. Hviezdoslavova 30, 32 (asfaltová cesta) – povinná registráciaČasový harmonogram:08:30 - 9:45 hod. - Prezentácia pretekárov a preberanie štartového čísla s chipom

            Štart hlavných pretekov10:00 hod. – 7,5 km bežecké preteky - 3 okruhy po 2,5 km10:05 hod. -  5 km bežecké preteky - 2 okruhy po 2,5 km10:10 hod. – 2,5 km bežecké preteky - 1 okruh 2,5 km

            Cca. od 11:30 hod. -  vyhodnotenie výsledkov

            10.00-11.30 Bežecké preteky pre deti do 10 rokov

            Časový limit:bežecké preteky 2:00 hod. od štartu 

            Vek pretekárov: bez limitu, s podmienkami: bežci do 13 rokov sa môžu zúčastniť iba v doprovode účastníka staršieho ako 18 rokov, ktorý sa taktiež musí na túto disciplínu riadne zaregistrovať.Pre zaradenie do vekovej kategórie je rozhodujúci vek dosiahnutý v tomto roku bez ohľadu na deň a mesiac narodenia.

            Cena štartovného:6€/osoba - bežci od 13 do 59 rokov pri online registrácii cez VysledkovyServis.sk2€/osoba - bežci do 12 a bežci nad 60 rokov pri online registrácii cez VysledkovyServis.skV deň pretekov na mieste:8€/osoba - bežci od 13 do 59 rokov4€/osoba - bežci do 12 a bežci nad 60 rokov 

            Deťom, účastníkom detských bežeckých pretekov do 10 rokov je registrácia povinná!!Cena štartovného: 0€

            Štartovný balíček obsahuje:·         štartovné číslo s čipom časomiery·         účastnícka medaila (účastníkom sa udeľuje v cieli po absolvovaní trate v stanovenom časovom limite)·         online diplom·         občerstvenie

            Ceny pre víťazov:Najrýchlejší bežec Žena/Muž v každej kategórii1-3. miesto v každej kategórii

            Prihlasovanie:Online prihlasovanie bude ukončené 9.6.2022 o 23:55 h.  alebo pri dosiahnutí max. limitu 200 účastníkov. Po tomto dátume, ak nebude naplnený  účastnícky limit sa bude dať prihlásiť aj na mieste v deň konania pretekov. Prihláseným sa účastník stáva až po uhradení štartovného.  

            Úhrada štartovného:Štartovné môžete uhradiť iba kartou alebo prevodom.

            Meranie časov a výsledky:Elektronickú časomieru zabezpečuje firma SunBell s.r.o. - VysledkovyServis.sk. Výsledky budú priebežne zverejňované na stránke VysledkovyServis.sk a následne na webovom sídle a FB stránke Mesta Šahy.

            Štartovné číslo:Štartovné čísla budú pripravené na vyzdvihnutie v priestoroch MŠ s VJM-Óvoda, Hviezdoslavova 32, Šahy  od 9:00 h do 9.45 v deň pretekov. Každý pretekár je povinný mať pripevnené štartovné číslo na vonkajšej vrstve oblečenia, tak aby bolo viditeľné a nesmie byť prekryté. Bez štartového čísla sa môže stať, že Váš čas nebude zaznamenaný.Pretekár, ktorý bude štartovať so štartovým číslom prideleným v štartovej listine inému pretekárovi bude diskvalifikovaný.

            Presun štartovného čísla na inú osobu:V prípade, ak sa nemôžete zúčastniť a chcete prepísať vaše štartové číslo na iného účastníka, môžete tak urobiť kým je registrácia otvorená. Vyberte položku "Zmena prihlášky" a uveďte všetky údaje o novom účastníkovi. Zmenu však musí urobiť osoba, ktorá bola pôvodne prihlásená. Štartový balík už preberá nový účastník.Štartovné číslo je možné presunúť na inú osobu za manipulačný poplatok 4€. Presúvať štartovné na ďalší rok nie je možné. Zaplatené štartovné sa nevracia. 

            Poistenie:Všetci účastníci sú povinní zabezpečiť si individuálne zdravotné poistenie. Organizátor nepreberá zodpovednosť za škody na majetku alebo na zdraví súvisiace s cestou, pobytom a s účasťou pretekárov na podujatí. Každý účastník štartuje na vlastnú zodpovednosť.

            Šatne a úschovňa:Možnosť prezlečenia, WC bude v MŠ s VJM-Óvoda, Hviezdoslavova 32. Za stratu cennosti organizátor nezodpovedá.

            Opatrenia COVID-19:V prípade, že aktuálna situácia spojená so šírením ochorenia COVID-19 si bude vyžadovať zavedenie opatrení v súlade s aktuálnymi nariadeniami Hlavného hygienika SR a Úradu verejného zdravotníctva SR, účasť pretekárov na podujatí môže byť upravená na základe rozhodnutia organizátora, resp. na stanovených epidemiologických a hygienických pravidlách pre organizovanie hromadných športových podujatí.

            Vis major:Organizátor si vyhradzuje v závislosti od okolností právo upraviť a bližšie špecifikovať niektoré údaje uvedené v týchto propozíciách, resp. organizačných pokynoch. Preteky sa konajú za každého počasia. V prípade extrémne nepriaznivého počasia si organizátor vyhradzuje právo na zmenu, prípadne zrušenie súťaže. V takomto prípade nemá bežec/bežkyňa nárok na vrátenie štartovného poplatku, resp. jeho časti, nakoľko organizátorovi už vznikli náklady na prípravu podujatia v čase pred samotným momentom prerušenia/zrušenia podujatia. Organizátor však môže po zvážení všetkých okolností rozhodnúť o organizácii pretekov virtuálne.